A: Eğer aracınızda bu şikayet var ise ilk olarak Lpg ayarını kontrol ettirmeniz gereklidir çünki iklim ve mevsimlere göre regülatör basıncı değişim gösterebilir ayarlanması gereklidir.
B: Sıralı sistem LPG’li araçlarda bulunan map bağlantı hortumlarında zamanla meydana gelen yırtılma aşınnma ecu’ya basıncı düşük ileteceği için araç birden gazdan benzine geçer.
C: Aracın altını sürtmeden dolayı LPG tankından gelen yakıt borusunda ezilme ve tıkanma meydana gelir. Birde zaman içinde alt kısımdaki borularda tıkanma bu sebeplere bağlı regülatöre yetersiz yakıt göndereceğinden regülatör ecu’ye düşük basın uyarısı gödererek aracın gazda giderken benzine geçmesine neden olur. Bu sorun genelde yüksek devirlerde yaşanır.
D: LPG beyin diyaframı zaman içerisinde çalışma özelliğini yitirerek basınç hatasına yol açar bu sebepten dolayı ecu arıza olarak algılayıp aracın benzine geçmesini sağlar. Bu sebepten dolayı araçta kendi kendine gazdan benzine geçme sorunu gözükür.
E: Daha önceki makalelerimizde belirtiğimiz gibi araca ilk montaj esnasında işin kolayına kaçan ustalar LPG tessisatındakı enjektör ve algılayıcı kabloları lehimlemeden bantla sararak iş yaptıkları için zamanla bu bağlantılar iletkenliğini yitirerek Aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme sorunna yol açar.
F:Birkaç LPG markasında programaLPG enjektör hatası yaşandığında aracın motorunu koruma amacı ile yazılımsal gazdan benzine geçme özelliği eklenmiştir.
G: LPG map yani basınç sensörü arızalı ise bu sorun kaçınılmaz olur. Kesinlikle arızalı map sensörünün değişmesi gerekir. Müşterilerin sıkça sorduğu sorulardan biri ise map sensörü neden sürekli arıza yaptığı sorusudur. Bu sorunun cevabı kısaca katkılı otogaz kullanmak ve zamanında filtre bakımı yapılmamasından kaynaklanır.
Yazar hakkında